Er is een recept voor altijd lekker brood en banket. En dat willen wij best verklappen. Alles wat uit onze bakkerij komt, is een optelling van: 1) verwerkte ingrediënten 2) toegepaste werkwijze 3) gekozen bakproces Eerste klas ingrediënten Een goed begin is het halve werk. Daarom werken we uitsluitend met eersteklas ingrediënten, zowel bij het brood- als bij het banket bakken. We selecteren de juiste bloem en volkorenmeel. We kiezen de meest geëigende toevoegingen.
De kunst van het weglaten Wat overbodig is als ingrediënt, laten we weg. Zo maken wij een natuurlijk en eerlijk product. Daarnaast werken wij al jaren met ons eigen natuurdesem. Gaat het om spelt dan willen wij natuurlijk 100% spelt. Toevoegen van tarwe of -gluten, daar doen wij niet aan. Vakmanschap en geduld In brood en banket is tijd een belangrijk ingrediënt. Want echte smaken hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Als vakman willen wij natuurlijke processen niet opjagen of afkappen. Genieten begint met de G van geduld.
Bakproces De hoogwaardige ovens van BROOD&KO bieden alle mogelijkheden om van de beste ingrediënten en verwerkingswijzen prachtproducten te maken. Onze Steenovenbroden hebben iets extra's. Zij worden gebakken op een stenen ovenvloer. Dat geeft de broden een krokante korst en een mals kruim. Een brood vol beleving!
Deze brood- en banketbakkers staan elke dag in alle vroegte op om met hart en hand de lekkerste en mooiste producten te maken. Boven (v.l.n.r.): Jolanda, Thomas, Edwin, John, Nils en Jaco Onder (v.l.n.r.): Wim en Dennis